wtorek, 16 maja 2017

SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z DODATKIEM ŚMIETANKI

Kolejna surówka,którą bardzo lubimy.Kiszona kapusta z marchewką i jabłkiem z dodatkiem śmietany :) najczęściej dodaję ją do dań z rybą.


SKŁADNIKI
2 jabłka
2 marchewki
250g kapusty kiszonej
śmietana 12%
zmielony czarny pieprz

WYKONANIE
Kapustę kiszoną kroimy i przekładamy do miseczki.Jabłka i marchewkę myjemy,obieramy ze skórki i ścieramy na tarce na dużych oczkach.Starte jabłka i marchewkę przekładamy do kapusty kiszonej i mieszamy.Następnie dodajemy śmietanę,ale tylko tyle aby składniki się dobrze połączyły - ja dodałam dwie łyżki śmietany i wystarczyło.Jeśli chcecie więcej dodać to też można tylko wtedy surówka wychodzi wodnista.Dokładnie wymieszać i dodać świeżo zmielony pieprz i gotowe :).

SMACZNEGO!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz