sobota, 13 maja 2017

PARÓWECZKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Coś dla wielbicieli parówek ;).Pyszna chrupiąca przekąska dla każdego.



SKŁADNIKI
2 opakowania ciasta francuskiego
8 długich parówek najlepiej drobiowych
ser żółty tarty ok.120g
sezam i siemię lniane do posypania 1 białko

WYKONANIE
Ciasto francuskie rozwinąć i każdy prostokąt ciasta  i pokroić na osiem prostokątów.Długie parówki przekroić na pół i połówki poukładać na dolnym brzegu kwadratu.Z boku paróweczek położyć starty ser i zawinąć w rulonik.


 Wierzch zwiniętej paróweczki posmarować białkiem i posypać siemieniem i sezamem.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200C i pieczemy ok.20 min,aż ciasto się zarumieni.Piekarnik - funkcja góra-dół.

SMACZNEGO!!!











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz