środa, 20 lipca 2016
ZUPA WARZYWNA Z KASZĄ JAGLANĄ
Kolejna pyszna odżywcza zupka,którą można jeść np.na śniadanie.Na przepis trafiłam na blogu pana Marka Zaremby zwolennika jaglanego detoksu.Jest naprawdę przepyszna,można ją serwować z kaszą,komosą ryżową lub samymi warzywami.
SKŁADNIKI
2 marchewki lub kawałek dyni
korzeń pietruszki lub kawałek selera
1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
cebula
ząbek czosnku
natka pietruszki
1/3 szklanki fasolki adzuki
1/2 łyżeczki kopru włoskiego(nasionek)
szczypta curry i kurkumy
1-2 daktyle
siemię lniane
sól morska lub himalajska
łyzka oliwy lub oleju kokosowego
szczypta majeranku
WYKONANIE
Fasolkę namoczyć na noc,potem ugotować z odrobiną soli. warzywa kroimy w kostkę,cebulę w piórka czosnek w plasterki.W garnku gotujemy 3/4 litra wody i na wrzątek wrzucamy warzywa i gotujemy kilka minut.
Następnie doprawiamy solą i dodajemy przyprawy,czosnek i cebulę.Gotujemy ok.5-6 minut.
Zupę podajemy z kaszą jaglaną,fasolką,posypujemy posiekaną natką pietruszki i uprażonym na suchej patelni siemieniem lnianym.PYCHA!!!!
SMACZNEGO!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz