poniedziałek, 18 lipca 2016

KASZA JAGLANA Z BURAKIEM I PESTKAMI DYNI

Uwielbiam kaszę jaglaną ;),jest smaczna sycąca a do tego bardzo zdrowa.




SKŁADNIKI

1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej (1/2 szklanki sypkiej)
1 średni upieczony burak
1 jabłko
pestki dyni

DRESSING

4-6 łyżek oliwy
sok z 1/2 cytryny
łyżeczka syropu klonowego lub syropu z agawy lub płynnego miodu
szczypta soli morskiej

WYKONANIE

Buraka skrapiamy oliwą i octem balsamicznym zawijamy w folię i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 40-45 min.
Mieszamy dokładnie wszystkie składniki dressingu do jednolitej konsystencji.Doprawiamy solą do smaku.
Buraka i jabłko kroimy w kostkę dodajemy kaszę,dressing,pestki dyni i mieszamy wszystko dokładnie

SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz