wtorek, 19 lipca 2016

KASZA GRYCZANA Z KALAFIOREM I IMBIREM

To danie jest bardzo sycące i rozgrzewające :).Curry doskonale ożywia smak kalafiora.ja nie za bardzo lubiłam jeść kalafiora ale to danie tak mi przypadło do gustu więc teraz wcinam je bardzo często.



SKŁADNIKI
kalafior
ziarenka granatu(opcjonalnie)
olej kokosowy
1 1/2 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej
natka pietruszki
łyżeczka curry
sól morska lub himalajska

DRESSING
2cm świeżego imbiru startego na tarce o drobnych oczkach
1/4 szklanki oliwy z oliwek
sól morska lub himalajska
sok z 1/2 cytryny
1 łyżka syropu klonowego

WYKONANIE
Wymieszać w miseczce wszystkie składniki dressingu.Spróbować i doprawić wedle uznania.
Umytego kalafiora podzielić na różyczki i ugotować w lekko osolonej wodzie.Nastepnie odlać wodę dodać do garnka trochę oleju kokosowego oraz curry i podsmażać ok.2 minuty i odstawić.
Na talerz wyłożyć kaszę gryczaną następnie różyczki kalafiora,posypać nasionkami granatu i natką pietruszki potem skropić dressingiem i gotowe :)

SMACZNEGO!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz