Świetne kanapki z kalarepy, które wspaniale i zdrowo zastępują chleb.
Kalarepa wspaniale sprawdziła się w moim przepisie ponieważ ma
stosunkowo neutralny smak i doskonale komponuje się z wieloma dodatkami,
które można nałożyć na taką "kromeczkę". Smak tych kanapek zaskoczył
mnie, są doskonałe - delikatne, nie obciążające żołądka, syte i
wspaniale skomponowane smakiem (przynajmniej ja lubię takie połączenia)
SKŁADNIKI
1 kalarepka
pomidor
rzodkiewka
ogórek kiszony
rukola
kiełki brokuła lub inne
sól pieprz
WYKONANIE
Kalarepę obieramy ze skórki, kroimy na 5 równych plastrów, układamy na talerzu.Na kromeczki z kalarepy nakładamy pomidora,plasterek ogórka kiszonego,plasterek rzodkiewki,listki rukoli ,na to kładziemy kiełki,solimy,pieprzymy i gotowe.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz