Składniki (na 4 osoby):
1 szklanka kaszy jęczmiennej
10 pomidorków koktajlowych
5-6 zielonych szparagów
5-7 suszonych pomidorów
2 łyżki sosu pesto
Wykonanie:
Kaszę ugotować na sypko. Szparagi podgotować około 3-4 minuty w osolonej wodzie, a potem szybciutko, przełożyć do miseczki z zimną wodą, aby zachowały jędrność i ładny kolor. Odciąć końcówki szparagów na około 3 cm (odkroić jasne i lekko fioletowe części) i pokroić je na kilku centymetrowe kawałki. Suszone pomidory pokroić w cienkie paseczki.
Do miski przełożyć ugotowaną kaszę, suszone pomidory i sos pesto. Dokładnie wymieszać, aby samki się połączyły. Na koniec dodać pokrojone świeże pomidorki i szparagi:)
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz