piątek, 4 marca 2016

LEKKI KRUPNICZEK ODKWASZAJĄCY ORGANIZM :)



SKŁADNIKI
  • 4-5 marchewki
  • 2 pietruszki
  • kawałek selera
  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
  • liść laurowy,ziarenko ziela angielskiego
  • 2,5l wody
  • 2 łyżki oliwy z oliwek 
WYKONANIE

 Warzywa obieramy i ścieramy na tarce.

Do garnka wlewamy wodę dodajemy warzywa,listek laurowy i ziele angielskie.

Następnie dodajemy opłukaną kaszę jaglaną (należy ją opłukać w miseczce,kilka razy zmieniając wodę).

Gotujemy ok.15-20 min.Pod koniec dodajemy posiekany koperek i natkę pietruszki.

Na sam koniec dodajemy oliwę z oliwek mieszamy ,doprawiamy solą i pieprzem.

Ten lekki krupniczek można jeść na śniadanie,można zabrać ją w pojemniku np.do pracy i jeść kiedy zgłodniejemy.Można ją jeść nawet na kolację.

Zupka neutralizuje nadmiar kwasów żołądkowych, zwalcza zgagę, działa przeciwwirusowo. Jest lekkostrawna i czyści jelita od środka. Wspomaga cały układ pokarmowy, żołądek i wątrobę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz