SKŁADNIKI
- 4-5 marchewki
- 2 pietruszki
- kawałek selera
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku
- liść laurowy,ziarenko ziela angielskiego
- 2,5l wody
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Do garnka wlewamy wodę dodajemy warzywa,listek laurowy i ziele angielskie.
Następnie dodajemy opłukaną kaszę jaglaną (należy ją opłukać w miseczce,kilka razy zmieniając wodę).
Gotujemy ok.15-20 min.Pod koniec dodajemy posiekany koperek i natkę pietruszki.
Na sam koniec dodajemy oliwę z oliwek mieszamy ,doprawiamy solą i pieprzem.
Ten lekki krupniczek można jeść na śniadanie,można zabrać ją w pojemniku np.do pracy i jeść kiedy zgłodniejemy.Można ją jeść nawet na kolację.
Zupka neutralizuje nadmiar kwasów żołądkowych, zwalcza zgagę, działa przeciwwirusowo. Jest lekkostrawna i czyści jelita od środka. Wspomaga cały układ pokarmowy, żołądek i wątrobę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz