sobota, 19 marca 2016

SERNIKOWE BABECZKI :)

Czas na deser:) Jutro niedziela to czas kiedy jesteśmy w domu i mamy nieco więcej czasu na przygotowanie różnych pyszności. U mnie jest to także dzień, kiedy jemy słodkości.
 Przepis jest banalnie prosty i robi się go dosłownie w 5 minut. Najlepiej smakuje następnego dnia, kiedy babeczki lekko zwilgotnieją. Łatwiej też oddzielić je od papierka.


Składniki na 16 babeczek:
0,5 kg białego sera podwójnie zmielonego (ja użyłam ser Dr. Oetker)
2 całe jajka
1 czubata łyżka zmielonych otrąb owsianych
1 czubata łyżka ksylitolu
kilka kropel zapachu waniliowego
foremki na babeczki
szklanka truskawek

Wykonanie:
Nagrzać piekarnik do temp. 180 stopni. Wszystkie składniki na babeczki wymieszać mikserem i łyżką przełożyć do foremek. Nakładać troszkę mniej niż do połowy, ponieważ babeczki mocno wyrastają. Po wyjęciu z piekarnika lekko opadają, ale nic nie szkodzi. W smaku są boskie:) Wstawić do piekarnika i piec 10 minut w temp. 200 stopni i 20 minut w temp. 120 stopni.

Następnie dekorujemy babeczki najlepiej świeżymi truskawkami lub innymi owocami.

SMACZNEGO


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz