Przepis jest banalnie prosty i robi się go dosłownie w 5 minut. Najlepiej smakuje następnego dnia, kiedy babeczki lekko zwilgotnieją. Łatwiej też oddzielić je od papierka.
Składniki na 16 babeczek:
0,5 kg białego sera podwójnie zmielonego (ja użyłam ser Dr. Oetker)
2 całe jajka
1 czubata łyżka zmielonych otrąb owsianych
1 czubata łyżka ksylitolu
kilka kropel zapachu waniliowego
foremki na babeczki
szklanka truskawek
Wykonanie:
Nagrzać piekarnik do temp. 180 stopni. Wszystkie składniki na babeczki wymieszać mikserem i łyżką przełożyć do foremek. Nakładać troszkę mniej niż do połowy, ponieważ babeczki mocno wyrastają. Po wyjęciu z piekarnika lekko opadają, ale nic nie szkodzi. W smaku są boskie:) Wstawić do piekarnika i piec 10 minut w temp. 200 stopni i 20 minut w temp. 120 stopni.
Następnie dekorujemy babeczki najlepiej świeżymi truskawkami lub innymi owocami.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz