Jakie produkty należy wybierać?
Warzywa: brokuły, kalafior, kapusta, szpinak, jarmuż, rukiew wodna, rukola, żółta i pomarańczowa papryka, buraki, marchew, kiszona kapusta, kiszone ogórki, wszystkie inne kiszonki naturalne.Owoce: jabłko, gruszka, borówki
Przyprawy: cynamon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir
Zioła: kozieradka, tymianek, mięta, dziewanna, korzeń lukrecji.
Dodatki extra: siemię lniane, ostropest plamisty, spirulina, chia, białko konopi.
A to jest mój ulubiony zestaw do sporządzenia wiosennego detox drinka :)
SKŁADNIKI
- 1 średni burak
- 1 duże jabłko
- 1 duża marchewka
- 1 szklanka świeżego szpinaku
- opcjonalnie zmielone siemię lniane
Marchewkę ,buraka,jabłko obrać i wycisnąć sok w sokowirówce.
Następnie przelać do blendera wsypać umyty szpinak i zblendować.
Gotowe koktajl wychodzi taki z pianką pycha a jaki zdrowy ;).
Pić zaraz po przygotowaniu lub przechowywać detox drink w lodówce w szklanym słoiku do 12 godzin.
NA ZDROWIE!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz