Zapraszam po przepis :).
paczka herbatników ok.250g
rurki z kremem ok.260g
1/2 l śmietanki 30%
2 galaretki malinowe
WYKONANIE
Galaretki rozpuszczamy w dwóch szklankach wrzątku i pozostawiamy do ostygnięcia.W międzyczasie schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno i dodajemy ostudzoną ale jeszcze płynną galaretkę.Ubijamy aby składniki się połączyły.Masę wstawiamy na kilka minut do lodówki.
Następnie wyjmyjemy i dzielimy na dwie części.
Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia i dajemy herbatniki.
Na herbatniki wykładamy połowę masy piankowej.Na masie piankowej układamy rurki :).
Na rurki wykładamy drugą połowę masy piankowej i na górę kładziemy herbatniki.
Ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki,a najlepiej na całą noc .
A potem zajadamy :).
SMACZNEGO!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz