czwartek, 17 sierpnia 2017

MIZERIA ZE ŚMIETANĄ I KOPERKIEM

Według mnie jeden z najlepszych letnich dodatków do obiadu.Doskonale pasuje do młodych ziemniaczków z koperkiem :).
SKŁADNIKI
5 ogórków gruntowych
śmietana 12%
posiekany koperek
sól ziołowa

WYKONANIE
Ogórki obieramy ze skórki i kroimy na plasterki.Następnie plasterki wykładamy na sitko solimy,przykrywamy i odstawiamy na 30 min.aż ogórki puszczą sok.
Po upływie czasu,ogórki wrzucamy do miseczki,dodajemy śmietanę i pokrojony koperek.Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą ziołową.Wstawiamy do lodówki i podajemy do obiadu dobrze schłodzoną.
 SMACZNEGO!!!

2 komentarze:

  1. Czy może być lepszy dodatek to ziemniaczków i kotleta mielonego? Nie wydaje mi się... :)

    OdpowiedzUsuń