Zapraszam po przepis :).
SKŁADNIKI
5 cienkich plastrów schabu bez kości
marchewka
pietruszka
seler
liść laurowy
ziele angielskie
łyżka mąki
śmietana 18%
koperek
sól,pieprz
przyprawy według gustu
WYKONANIE
Jeśli mamy schab w kawałku to kroimy na 2 cm plastry. Wkładamy do garnka, zalewamy wodą ponad schabem ok 2cm. Dorzucamy liść laurowy, ziele angielskie, startą na drobnych oczkach marchewkę, pietruszkę, seler, sól i pieprz. Gotujemy ok 1h, do miękkości schabu. Następnie sos zaciągamy odrobiną mąki rozrobionej w zimnej wodzie. Dodajemy śmietankę 18% wcześniej zahartowaną sosem i dosypujemy sporą ilość koperku - świeżego lub mrożonego.
Podajemy z ryżem albo z ziemniakami.Ja podałam z ziemniaczkami oraz buraczkami :)
SMACZNEGO!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz