SKŁADNIKI
400g mięsa mielonego z kurczaka
2 jajka ugotowane na twardo
1 surowe jajko
cebula
łyżka masła klarowanego
2 łyżki bułki tartej
1 łyżka musztardy
2 łyżki majonezu
2 łyżki zimnej wody
4 łyżki kukurydzy konserwowej
sól,pieprz
bułka tarta do panierki
olej do smażenia
WYKONANIE
Cebulkę kroimy i podsmażamy na maśle na złoty kolor.Studzimy.
Do mięsa mielonego dodajemy wystudzoną podsmażoną cebulkę,surowe mieszamy.jajko,musztardę,majonez,przyprawy do smaku oraz wodę i całość mieszamy.
Na koniec dodajemy jajka na twardo pokrojone w kosteczkę oraz kukurydzę.Wszystko dokładnie mieszamy.
Maczamy dłonie w zimnej wodzie (kotleciki będą się trochę kleić) i formujemy kotlety,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju .Smażymy z dwóch stron na złoty kolor.
Kotleciki wyszły bardzo smaczne!!!
SMACZNEGO!!!!
A to przepis w formie krótkiego filmiku
Bardzo fajne drobiowe kotleciki, super pomysł z kukurydzą :)
OdpowiedzUsuń