Dzisiaj przedstawiam Wam pyszne marchewkowe ciasto z dodatkiem jabłek :).
Przepis na to ciasto pochodzi ze strony Kwestia Smaku ja jednak trochę je zmodyfikowałam po swojemu.nie dodałam wiórków kokosowych a zamiast ananasa użyłam jabłek.
Wyszło pyszne :)
SKŁADNIKI
2 jajka
250g cukru pudru
175ml oleju
250g startej na drobnych oczkach marchewki
1 duże jabłko
250g mąki tortowej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka sody oczyszczonej
250g serka śmietankowego lub mascarpone
100g miękkiego masła
150g cukru pudru
WYKONANIE
Jajka wbijamy do miski,dodajemy cukier i ubijamy kogel-mogel aż będzie puszysty.Cały czas ubijając wlewamy pomału olej.
Następnie wsypujemy startą marchewkę,jabłko pokrojone w drobną kostkę i delikatnie mieszamy :).1/3 kremu smarujemy spodni blat,przykrywamy górnym blatem i na górze rozsmarowujemy pozostały krem.Wierzch możemy posypać startymi orzechami lub przyozdobić według uznania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz