Można je jeść na ciepło i na zimno.
SKŁADNIKI
1 opakowanie ciasta francuskiego
keczup
szynka lub kiełbasa
żółty ser
przyprawa do pizzy
WYKONANIE
Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy keczupem.Wzdłuż dłuższego boku układamy plastry szynki lub pokrojoną w plastry kiełbaskę.Na wędlinę układamy plastry sera żółtego.Oprószamy delikatnie przyprawą do pizzy i ściśle zwijamy jak roladę wzdłuż dłuższego boku.Taką roladę kroimy na plastry o szerokości 1,5-2 cm.Ślimaczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia .
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C i pieczemy 20-25 min.aż ślimaczki ładnie się zrumienią.
SMACZNEGO!!!!
wyglada smakowicie
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńZaczynam robić !!!!
OdpowiedzUsuń