Uwielbiam młodą kapustkę.Jednak ze śmietaną robiłam pierwszy raz i wyszła bardzo dobra.
Zapraszam na przepis :)
SKŁADNIKI
główka młodej kapusty
2 łyżki śmietany
2 łyżeczki soku z cytryny
łyżka mąki
łyżeczka cukru (można pominąć)
pęczek koperku
2 łyżki szczypiorku
sól
WYKONANIE
Kapustę szatkujemy,dolewamy szklankę wody i dusimy aż kapustka zmięknie.
Następnie dodajemy sok z cytryny,cukier,szczypiorek i mąkę.Dusimy jeszcze chwilkę ok.3-5 min.mieszając od czasu do czasu.Na koniec dodajemy śmietanę i solimy do smaku.
Kapustka najlepiej smakuje z młodymi ziemniaczkami polanymi masełkiem.Pycha ;)
SMACZNEGO!!!
Nigdy nie robiłam ze śmietaną i chyba takiej nigdy nie jadłam, z chęcią wypróbuję :)
OdpowiedzUsuń